Světla a stíny na Malfoy Manor - Epilog

 

Draco Malfoy byl obviněn z vraždy svého otce, ale po důkladném vyšetřování byl shledám nevinným. Starostolec rozhodl, že Lucius se zabil sám a jeho syn mu v tom nemohl zabránit. Po šesti měsících strávených v Azkabanu se Draco vrátil na Malfoy Manor, aby mohl brzy na to uvítat na svět svého prvorozeného syna, jediného dědice jména Malfoy a veškerého zbylého majetku rodiny. Při dávání jména svému synovi poprvé, rozhodně však ne naposledy, porušil rodinnou tradici a pojmenoval ho Lucius po svém otci.

Severus Snape byl souzen a odsouzen za vraždu svého otce a pokus o vraždu Luciuse Malfoye. V prvním případě dostal snížený tříletý trest s přihlédnutím k okolnostem v jeho rodině. V případě Luciuse však dostal trest třicetiletý, vzhledem ke Malfoyově těhotenství. Nepomohl mu výslech pod veritaserem ani vlastní vzpomínky, které dokazovaly, že sám Malfoy si přál namíchat interrupční lektvar, kterým se pak přiotrávil. Nebyla nalezena lahvička s dostatečným množstvím lektvaru, aby mohl být otestován. Nepomohly ani Brumbálovi přímluvy. Snape byl odvezen do Azkabanu a jeho jméno se navždy ztratilo v byrokratickém propadlišti.

Sirius Black se několik týdnů po Luciusově smrti setkal s Priscilou Noir. Její vlídnost, laskavost, smysl pro humor a zároveň i dobré vychování a vznešenost pravé čistokrevné čarodějky ho uhranuly natolik, že její rodinu opět přijal do rodu a jí samotnou si vzal za manželku. Nikdy sice nepřestal mít avantýry, ale všichni, kdo ho znají, tvrdí, že svou ženu nesmírně miluje.

Se svým kmotřencem se už nikdy neshledal ani si nevyměnili jediný dopis.

Harry Potter dostal po Luciusově smrti polovinu majetku rodiny Malofoyů a to včetně letního sídla, které se tyčilo na mořském útesu, o který se rozbíjejí vlny. Sídlo bylo natolik velké a opuštěné, že si v něm jeden zlomený člověk snadno našel temný kout, kde mohl přemýšlet o následcích svých činů. A snad se i změnit. To ale Harry Potter neudělal, protože jeho jedinou touhou se stalo obehrát smrt a přivést Luciuse zpět, aby mu mohl dokázat, že nebude patřit nikomu jinému, než jemu.

Albus Brumbál dál sedí ve své pracovně a vyhlíží ven, jestli se ze západu neblíží černý stín.

 

KONEC

 

Předcházející

 

 

Komentáře

ooOoo

Tak tohle byl ten nejlepší happyend, který jsem kdy četla. :D Jenom je mi líto Severuse, ale tvůj závěr nabízí tolik možností, že třeba Potter jednou... ve snaze o vzkříšení dvého manžela... Co já vím? :D
A Brumbál ať si klidně sedí.
Díky, povídka stála opravdu za to.

Děkuji

Vidíš to, ty to bereš optimisticky někdo to bere pesimisticky, já to beru realisticky.... a Severus si prostě o vězení koledoval. Já jsem nikdy neměla ráda Rowlinu lítoslitvou verzi Seva, co chce všechno odčinit. Ne, ne, on je parchant, určitě jako Smrtijed nenosil dětem plyšáčky a Azkaban si leckdy zaslouží.

Přidat nový příspěvek