Neznalost nepřítele - Úvod

Úspěšně máme za sebou první dva díly této ságy a to Nedostupnost přátelství a Nerozhodnost lásky a někteří z vás četli také Jak je důležité míti Nevilla. Tato povídka na všechny nahoře zmíněné přímo navazuje a, jak už jste si jistě vypočítali, třetím dílem ze čtyři (plus Snaville, takže vlastně z pěti).

 

 

Neznalost nepřítele

Hlavní postavy: Harry Potter, Albus Brumbál, Severus Snape, Neville Longbottom, Remus Lupin, Sirius Black

Vedlejší postavy: Ginny Weasleyová, Hermiona Grangerová, Ron Weasley

Hlavní páry: Sirius Black/Remus Lupin/Harry Potter

Vedlejší páry: Severus Snape/Neville Longbottom, Severus Snape/Albus Brumbál (jednostrané, pouze diskutované)

Stručný děj: Šestý ročník je tady, s ním přichází mnoho navých nástrah a nejsou to jen pokusi o Brumbálům život. Harry musí z Křiklana dostat pravou vzpomínku, ovšem zároveň se musí prát s Brumbálem o každou informaci o Tomovi a viteálech. Voldemort se mezitím úspěšně rozkládá kouzelnický svět všem za zády.

 
 

Povídka se odehrává v Harryho šestém ročníku a je, jako předchozí díli, psáno stylem vynechaným a pozměněných scén. Tentokrát už jsem některé změny velké, hlavně proto že Sirius přežil, zároveň se ale stále dosti držím základní premisi dílu - hledání informací o viteálech a nejen to.

 

Hojně se zde budeme setkávat s párem Severus/Neville, který už můžete trochu znát z Nerozhodnost lásky a kdo četl Jak je důležité míti Nevilla ho bude znát velmi. Pokud se chcete dozvědět jak se ti dva dali dohromady, pak samozřejmě zamiřte k povídce Jak je důležité míti Nevilla. Těm kdo k ní zamířit nechtějí zde ve stručnosti vše popíšu. Neville se zamilovat do Severuse a na Lenčinu radu ho požádal o doučování, aby ho mohl zbožně sledovat i jindy než o hodinách Lektvarů. Díky jejich společnému doučování Severus zcela náhodou přišel na Nevillovi vyjmečné schopnosti - dendromagii, což je vrozené schopnost čaroděje manipulovat s životní energií rostlin, díky čemuř je může usmrtit, nechat vyrůst a některé druhy také přímo ovládá. Zároveň Severuse, celkem nechtěně, zjistil že je do něj Neville zamilovaný a z prvu toho chtěl využít k tomu, aby mohl "vlastnit" jeho dendromagický schopnosti, jenže vše se trochu zkomplikovalo. Nakonec byl Severus tlakem okolností a okolí přinucen Nevilla si vzít, což vlastně udělal docela rád, protože ho miluje. Dodatek: Severusovu lásku k někomu si nebudu obhajovat, kánonicky je Snape lásky schopen a je to vlastnost kterou mu vtiskla Rowlingová, avšak můj Snape jen zřídka kdy dává najevo city jako lásku způsobem jako ostatní lidé. Večeře do postele, náruče květin a zahrnování dary opravdu nečekejte.

 

Povídka má 112 stránek a bude zase dělena zhruba po pěti stranách jak tomu bylo i u předchozích dvou. Tím pádem bude mít přibližně 22 dílů nejspíš včetně epilogu. Díly potom budou vycházet jednou týdně jak už jste všichni zvyklí.

 

Věnování: 

V první řadě Bobo za všechny ty komentáře poctivě a pečlivě nasypané pod každou kapitolu. Ze stejného důvodu věnuji povídku také belldandy a nakonec Adelaine za to, že si u ní mohu stěžovat na běžné strasti života stejně jako na neposlušnost postav a nedostatek komentářů.

zdroj

Nejspíš jenom stěží někdo najde lepší obrázek než je tenhle, protože... ach ano, mám ho hrozně ráda a miluji vyjádření Trojky v tomto díle. Bohužel musím seznat, že situaci na obrázku nikdy v tomto díle číst nebudete, ne přímo tak jak ji vidíte, ale myslím že to nevadí. Stejně je to skvělí obrázek dokonale se hodící ke vztehu těch tří v Neznalost nepřítele.

Komentáře

Paráda

Obrázek je kouzelný.

Lululemon Outlet69400


:)

Ahoj, píšeš že hlavní "pár" je vlastně trojic HP/SB/RL, ale pak v ve "shrnutí" nebo snad předmluvě ses rozepsala jen o NL, SS ;) já spíš doufám, že to opravdu bude víc zaměřené na ty tři :/ i když chápu SS a NL jsou na hradě, kdežto HP se asi tak často se svými amanty tak často neuvidí :/

Re: :)

Já se o snaville v předmluvě hlavně rozepsala proto, aby pak nebyli komentáře typu "Jak to že jsou Snape a Neville manželé?" nebo "Jak se stalo, že se vzali?". Takže ano, ti tři jsou pořád hlavní strunou příběhu a NN je psáno tak ze 70% z Harryho pohledu, ale pravda je že společných scén bude rozhodně víc u snaville než u té naší trojky. Ne že bych to tak chtěla, ale příběh prostě tak nutí.

Díky.

Já děkuji za věnování. Opravdu jsem u tebe skoro pokaždé komentovala, ale to bude asi tím, že tvoje povídky se mi moc líbí, navíc je vždy dopíšeš a dáváš je zde pravidelně. A toho si vážím. Myslím, že nemusím nikomu uvádět, jak dokáže nasrat, když čtete perfektní příběh a on není dokončen a od poslední kapitoly uplynulo několik měsíců či let a autorka jenom slibuje, že už to skoro bude nebo se na to úplně vysere.
Na druhé straně ani já vždy nekomentuji všechno, nemám to srdce někomu napsat "větší píčovinu jsem do dnešního dne nečetla."
Dokáži si představit, kolik času - hodin, dnů trvá než autor vymyslí a sepíše svoje dílko, popř. ho přeloží.
Píšeš super, navíc odpovídáš i na příspěvky, u těch se vždy pobavím. Takže jen tak dál k dalším kapitolkám a příběhům.

Děkuji

Vidíš a právě kvůli dokončení jsem se rozhodla Veritas rozdělit na dva díly. Přinejmenším to budou mít čtenáři alespoň trochu uzavřené, kdybych nebyla celou svou vizi schopná dopsat - to víš, může mě třeba porazit auto. :-D

-

No, že tu má být nějaký snapledore náznak - to mě teda zaskočilo. :) Nu --- docela příjemně zaskočilo. Co to jako bude? Řečnická otázka.
Jé, ten obrázek přece znám.
To, že je Snape někdy lásky přeci jen schopen, to snad není ani třeba před slashovým publikem obhajovat. Nebo jO?

Re: -

Jistě, ostatně ve Snaville byl také. Taky tě ta dvojka tak fascinuje? Já jak píšu Veritas, tak jsem Brumbála začala daleko víc vnímat jako sexuální objekt, protože přeci jen nebyl vždycky starý, vrásčitý a s plnovousem. :-D
Určitě jo, o yokipon jsi docela nedávno psala na svém deníku. :-)
Co já vím... někdo chce i upozornění že Harrymu ještě není sedmnáct. :-D

Přidat nový příspěvek