Neznalost nepřítele - 2. kapitola

 

"Typy si myslí, že by měl být pán opatrný," strachovala se skřítka, když pozorovala svého pána, jak se chystá sundat z kamen hrnec s polévkou.

"Nejsem tak neschopný, abych neuměl sundat jídlo ze sporáku," odpověděl jí její pán a jal se si natahovat chňapky, aby si nepopálil ruce.

"Ona neříká, že je pán neschopný. Ani si to nemyslí, to by se hned potrestala. Jen si myslí, že by pán měl použít hůlku," naléhala dál, přešlapujíc na místě, jak se snažila nevystřelit ke svému pánovi a nezačít mu pomáhat. To nutkání bylo poznat podle toho, jak se jí roztahovaly nozdry a uši se chvěly, velmi silně.

"Asi máš pravdu, úplně jsem na ni zapomněl," připustil, že přeci nemusí tahat hrnec rukama. Zase si hezky chňapky sundal, uklidil je a z rukávu vytáhl hůlku. Zlehka jí mávl, hrnec se vznesl a dolevitoval na prkýnko, položené uprostřed stolu. Dalším mávnutím kolem něho vytvořil zateplovací kouzlo, aby jeho obsah nevystydl a usmál se. Šlo mu to líp, než kdy očekával, že bude. Kromě obyčejného 'balit, které používal, když si balil kufry v Bradavicích, žádné domácí kouzlo nezkoušel a že jich v tomhle domě bylo třeba obrovské množství, vzhledem k tomu, v jakém byl stavu.

Zrovna když připravoval příbory se od dveří ozval zvonek. Koukl na hodiny, hlásající jak mudlovský, tak i kouzelnický čas. Podle mudlovských hodin bylo po deváté večer, podle kouzelnických byl 'Čas ke společné večeři'. Tak jako tak tu touhle dobou neměl nikdo co dělat.

"Dodělej to," nařídil skřítce, která už se toho beztak chopila, a sám se vydal ke dveřím. Byl zvědav, koho to sem mozkomoři nesou a zároveň odhodlán poslat ho, odkud přišel, protože jídlo a sex byly jediné dvě činnosti, které donutily jeho manžela vylézt ze sklepní lektvarové laboratoře a tak se ani o jednu z nich nehodlal připravit.

Otevřel dveře a zůstal překvapeně stát, pohled upřený na ženu, která za nimi stála. První, co ho napadlo, bylo, že Bellatrix přežila roztrhání vlkodlakem díky nějaké černé magii, pak si odbarvila vlasy a změnila barvu očí. Tak moc byla rysy obličeje, postavou, výškou i výrazem žena na prahu podobná mrtvé Smrtijedce. Hned mu ale došlo, že to musí být jedna z jejích sester, vzhledem k blond vlasům zřejmě Narcisa Malfoyová.

Stejně překvapeně jako on hleděl na ni, ona pozorovala jeho. Dokonce jí krátce z tváře spadla chladná maska aristokratky a žena zamrkala, jakoby se ujišťovala, že mladík stojící ve dveřích je opravdu skutečný. Pak se rychle ovládla a vztyčila hlavu.

"Dobrý večer," pozdravila odměřeným hlasem, "Chtěla bych mluvit se Severusem Snapem," spíš oznámila, než aby žádala o setkání a jednoduše prošla kolem Nevilla dovnitř, jakoby to bylo naprosto přirozené, že lidem vtrhává do domu když se zrovna chystají k večeři.

Ani ji nepozdravil, jen za ní zavřel dveře a upřeně ji sledoval. Věděl, že to není Bellatrix, vražedkyně, která zmučila jeho rodiče, ale ta podoba byla tak jasná, že pohled na Narcisu Malfoyovou v něm probouzel záchvěvy hněvu. Dokonce tak silné, ža měl nutkání vytáhnout z rukávu hůlku a ženu ohavně proklít.

"Inu, já čekám, až ho zavoláte," pobídla ho tónem, jako kdyby mluvila se sluhou nebo nějakým podřadným hmyzem, kterého rozmázne podpatkem své drahé boty. Rozhněvalo ho to ještě víc, než její podoba se sestrou. Sevřel ruce v pěst a zle se zamračil, načež se nadechl, aby na ni vyplivl něco nepěkného a pak ji vážně vyhodil, ale nedostal k tomu šanci.

"Neville Longbottome, kolikrát jsem ti říkal, že nemáš...," hřímal blížící se hlas Severuse Snapea, který umlkl, jakmile muž prošel dveřmi do chodbičky, "Narciso?" podivil se upřímně, dokonce zapomněl, že chtěl nadával Nevillovi za to, že pustil někoho do domu.

"Severusi," obrátila se na lektvaristu a začala Nevilla naprosto ignorovat, jakoby tam nebyl, "Tak ráda tě vidím, drahý příteli," rychle k němu přešla, v gestech i kroku jistou naléhavost, "Mohu s tebou mluvit...?"

S každým jejím slovem ji nesnášel ještě víc, momentálně taky proto, že měla zřejmě k Severusovi blízko, když jí dovolil, aby mu tykala a navíc se ho bezmála dotkla, jakoby byli víc než přátelé. Nikdo se nesměl jen tak dotknout Severuse Snapea, ten si dokonce ani nepotřásal rukou a Nevillovi trvalo pět měsíců, než mohl poprvé on sám iniciovat dotek, bez toho, aby na něj jeho manžel vyletěl jako čertík z krabičky.

"Jistě, pojďme do knihovny," souhlasil prostě a pokynul ženě ke knihovně, která byla zároveň i obývací pokoj.

"Já myslím, že ne," že něco řekl, si uvědomil až když slyšel vlastní hlas a okamžik na to ho polil studený pot. Severus na něj upřel temný pohled, ve kterém se zračila jak zlost, tak i nevíra, že si vůbec něco takového dovolil. I Neville sám byl občas překvapen tím, co všechno v posledním roce dokázal a jak byl statečný. Napovrchu byl daleko silnější než dřív, ale uvnitř byl přeci jen ten vyplašený kluk, který spadl z koštěte na první hodině létání a nepamatoval si někdy ani kam si zul boty.

"Co, prosím?" protáhl jeho manžel, jasná známka toho, že v příštích minutách vybuchne ve vodotrysku urážek, jízlivostí a decentně zabalených nadávek. To ale Nevilla nezastavilo, nečelil by tomu poprvé, navíc byl dnes rozhodnutý vyhodit Narcisu Malfoyovou ven na dlažbu do počínající průtrže mračen, ať se děje, co se děje.

"Říkám," nervozně si olízl rty, "že to asi nepůjde. Protože... jsem už dal večeři na stůl a stydne," vychrlil první věc, která ho napadla a byla pravdivá. Už dávno si nedovoloval pokoušet se Severusovi lhát, moc dobře totiž věděl, že to jeho manžel prostě pozná, i kdyby byla ta lež tisíckrát dobře vymyšlené a řečená.

"Tak na ni použij zateplovací kouzlo, jsem si jist, že to nebude dlouhý rozhovor, je to tak, Narciso?" obrátil se na ženu po svém boku.

"Ne, nebude to dlouhý rozhovor," přitakala bezbarvým hlasem. S těmi slovy považoval Severus celou věc za uzavřenou, protože se klidně obrátil k Nevillovi zády, i když věděl, že to mladík hrozně nesnáší. Návštěvnice o něm nevěděla nic, takže následovala Severuse dvěma kroky ke dveřím knihovny.

"To je mi jedno," ozval se znovu, pevnějším hlasem, "Já nechci, aby byla tahle žena v našem domě," vyjasnil své přání, které se do teď pokoušel projevil hodně zaobaleně. Sotva dořekl, utkvěli na něm dva pohledy. Naštvaný a temný, ten Severusův a Narcisin překvapený, asi ještě nikoho neviděla takhle s lektvaristou mluvit.

"Nemáš právo rozhodova,t kdo bude nebo nebude v mém domě," zasyčel a zdůraznil přitom slovo 'mém', což jistě udělal záměrně, protože už se o tom, co je čí a jestli je tu Neville vůbec vítán, bavili, sice neúspěšně, ale alespoň se navzájem nezabili.

Musel tedy vědět, že to mladíka naštve, vlastně že ho to naštve velmi mnoho. Musel i vědět, že když se Naville opravdu rozlobí a je v širokém okolí nějaká nebezpečná rostlina, tak se zaručeně stane něco špatného. Proto bylo k nepochopení, když tak překvapeně hleděl na to, jak se zelené úponky ovinuly kolem Narcisina bělostného hrdla a štíhlých zápěstí.

"Ani se nehni, Cisso!" nařídil rázně lektvarista, jakoby se snad Narcisa snažila hýbat. Ve skutečnosti strnula jako pod Petrificus totalus přesně v okamžiku, kdy se zelený stonek ze kterého tu at am vyrůstal drobný lístek, obtočil několikrát pevně kolem jejího krku. Nedusila se, naopak velmi rychle a intenzině dýchala, až to vypadalo, že jí popraskají knoflíčky na sáčku.

"To, co ti drží ruce a krk je dusivka bažinná. Jestli uděláš prudký pohyb," společně s tím, jak to vyslovoval opatrně vytahoval svou hůlku, "tak stiskne a během chvilky ti rozdrtí jazylku na prášek. Neville...," promluvil klidně na mladíka, jako zaříkávač koní ale zároveň napřáhl hůlku proti lehce se pohybujícím stonkům, "mohl bys laskavě uvolnit Narcisu ze stisku té dusivky."

"Spal tu kytku! Spal ji, Severusi!" zasípěla polohlasně Narcisa, což nebyl vůbec dobrý nápad. Její slova Nevilla rozlobila ještě víc, než ženina samotná přítomnost, to jak se k ní Severus choval nebo, že zase začal hádku o jejich společné soužití. Nikdo, naprosto nikdo, dokonce ani jeho manžel, nesměl sáhnout na jeho milované rostliny. Zejména ne na Patricii – to bylo jméno té dusivky bažinné, která právě láskyplně obímala Narcisu – protože tu nosil celé měsíce v kapse jako malé semínko, potom jí vyčaroval skleník a bral si ji dokonce i do ložnice, dokud se před týdnem nepokusila Severuse uškrtit ve spánku.

"To bych znovu neříkal, být tebou," poradil opět lektvarista, jelikož viděl, jak se další úponek pomalu sune po ženině pasu a za její hlavou se zvedají desítky malých, klapajících tlamiček, připravených svou kořist začít okamžitě porcovat, jakmile vydechne naposledy.

"Neville, opakuji, pusť Narcisu!" řekla podstatně rázněji než předtím a blesk po svém manželovi ostrým pohledem černých očí, který říkal, že bude mít problém, pokud to neudělá. Dřív by to asi byl školní trest, co teď, to vlastně sám Neville nevěděl a bylo mu to jedno.

"Pustím ji, ale jen proto, aby odsud odešla," zopakoval svoje přání.

Zdálo se, že oba, jak Severus tak uvězněná žena, uvažují o jeho požadavku. Z jeho hlediska neměli moc na výběr, ale každé prodlení Narcisina odchodu ho rozčilovalo, takže dusivka svírala svůj stisk pevněji a pevněji. To že začala žena ztrácet dech a jejich ruce od zápěstí dolů trochu pobledli, jak se v nich utlumil krevní oběh, asi rozhodlo.

"Půjdu... já půjdu," pronesla urychleně. Zdálo se, že i na Malfoyovou, rozenou Blackovou, postačí trochu ji přiškrtit, aby byla pokorná a zdvořilá.

Když byl rozčilený, šlo to snadno někoho zatáhnout do záhonku, obalit listím nebo nechat porůst trávou, ale když to měl odvolat, musel se na to soustředit. Zamračil se přímo na květináč a vyslal k Patricii příkaz, aby pustila ženu, kterou svírala. Dusivka pomalu obrátila všechny své hlavičky směrem k Nevillovi, chvíli jimi kývala ze strany na stranu jako přemýšlející kobra a pak pozvolna, neochotně začala stahovat zelené úponky ze své lahodné kořisti, na kterou už se těšila.

Narcisa uskočila na druhou stranu chodby, zády ke zdi, přesně v tom okamžiku, kdy dusivka přestala svírat její hrdlo. Jen tak tak se stihly stáhnout úponky i z jejích zápěstí, aby je nepotrhala.

"Co to... bylo?" třela si rukou hrdlo, na kterém měla rudý otlak, "Cos to udělal, kluku?" obrátila modré oči na Nevilla, který jaksi nevěděl, jak jí odpovědět, jen se na ni zamračil.

"Myslela sis, Cisso, že si vezmu jen tak někoho?" odfrkl pohrdavě Severus, hůlku už schovanou, a složil si ruce na prsou, "Neville je jediným z mála dendromágů, které vůbec v Anglii najdeš. Díky tomu je naprosto dokonalým manželem pro lektvaristu, jako jsem já. Neexistuje rostlina, řasa, houba dokonce ani plíseň, která by pod jeho rukama nevzkvétaly a některé rostliny, jako je dusivka, plní jeho příkazy na počkání," krátce pohlédl na dusivku po své levici, která sebou neklidně šile stejně jako Neville, "Měla bys jít," pobídl ji raději.

Narcise se dlouze zadívala na mladého Severusova manžela, který jí pohled oplatil celkem beze strachu, protože přece jen měl ve svých rukách životu nebezpečnou rostlinu, a pak se vydala rychle ke dveřím. Oba muži ji následovali, přičemž lektvarista vrhal na Nevilla neurčité, rozhodně však temné, pohledy.

"Sbohem, Cisso," rozloučil se s ní, dokonce jí i dveře podržel. Návštěvnice mu nepoděkovala, ani nepozdravila, jen si natáhla na hlavu kapuci pláště a vyšla do deště, který se hustě snášel z oblohy.

I když pršelo, zůstali oba krátce ve dveřích, jak sledovali vzdalující se záda. Neville byl opravdu rád, že se té ženské zbavil. Nemohl říct, proč ji nesnáší, věděl, že je to nespravedlivé, ale nedokázal si pomoct. Možná nebyl dost nebelvír, aby uměl odpouštět a nemstít se.

"Idiote!" zavrčel Severus a práskl dveřmi, "Co si myslíš, že asi teď udělá, když ví, jakou máš vyjmečnou schopnost?" zeptal se příkře, ruce složil na prsou a měřil si svého manžela s obavou skrytou za zlostí.

"Ty myslíš, že to řekne... ty víš komu?" zeptal se a hned si uvědomil, že to byl vážně pitomý dotaz a to ani nemusel vidět, jak se Severus pochmurně zatvářil. Cítil, že bledne snad i na rukách. Jedna věc byla potýkat se se Smrtijedy, něco jiného bylo být v hledáčku samotného Voldemorta a to podle toho, jak Severus mluvil, bylo možné. Beztak už se do něj jednou dostal, když Pán zla hledal toho, kdo by ho mohl porazit. Vyvázl tenkrát jen o chloupek, ovšem odnesl to Harry.

"Ano, jistě, že mu to řekne," odpověděl chladně, "On rád sbírá všechny zajímavé, nadané a mocné kouzelníky. Je to takový jeho koníček," hořce se ušklíbl, "Kdyby to neudělala ona, musel bych to udělat já, protože, ač to možná nevíš, to jak dobře si počínáš v hodinách bylinkářství, nezůstává bez povšimnutí a já nejsem jediný ze školy, kdo to k němu může donést... Říkal jsi něco o večeři?" dokončil, jakoby předtím nemluvili o Voldemortovi. Dělal to tak často, jakoby náhle přepnul z jedné myšlenky na druhou. Už si na to zvykli.

"Jo, že je na stole," odpověděl polohlasně a pak už jen sledoval, jak Severus odchází do kuchyně.

Přijal fakt že je jeho manžel Smrtijed už dávno. Den co den viděl černé znamení na jeho ruce, jasnou připomínku toho, že nic není tak jednoduché, jak se zdá. Dřív byl jeho svět jen "nenávidím Voldemorta se Smrtijedy a stojím za Harrym", dnes už to nebylo tak snadné. Věděl, že jednou nastane ten osudný okamžik, kdy si bude muset vybrat mezi láskou a tím, co si mysle, že je správné, jen doufal, že to nebude příliš brzo.

Povzdechl si a vydal se také do kuchyně.

 

Předcházející - Následující

 

Poznámka autorky: No ano, Neville je prostě nebelvír a nemá rád nejspíš všechny sestry Blackovi - chudák Andromeda si to nezaslouží, snad se s ní nikdy nesetká.

Za komentáře děkuji: Hiroko von Rabersdorf, belldandy, Bobo a mathe. Těším se na vaše další komentáře a pokud nechcete komentovat tak prosím alespoň klikněte v anketě. Děkuji.

Komentáře

dusivka bahenní

ty jo, to je tak chytrá kytka, jako ďáblovo osidlo, nebo je víc mazaná, ale poslouchá Nevilla. Narcissa se asi zhroutí, když nenajde ochránce pro Draca.

Lululemon Outlet Canada50546


...

Mhm, pěkné, pěkné :) Jsem ráda, že to bylo o Nevillovi, tahle netradiční dvojička se mi moc zamlouvá. A... takhle, docela se předvedl, nebelvír jeden. :D Jsem ráda že mu ta dusivka dopadla a je z ní vcelku roztomilý domácí mazlíček. :) Jen ten Snape a jeho přehnané reakce, no, nikdo jiný by na něj trpělivost asi vážně neměl. :D Ať je situace jakákoliv, mohl by trochu víc brát ohledy na Nevilla, protože jeho nenávist k ní je vcelku pochopitelná (a nikdy jsem ji neměla ráda, chm)

Děkuji

Nikdy bych Nevilla nepodceňovala, on je schopný mnoha hrdinství. :-) Velice roztomilí, dorůstající tak třech metrů do výšky a žeroucí někdy i kozy. :-D Na něj je třeba velké trpělivosti, to je pravda, zvláště když se k němu člověk nastěhuje, přeci jen je to starý mládenec a má své zvyky. :-D Oh, pro něj je hodně obtížné brát na Nevilla ohledy, i když si tedy podstivě snaží.

+++

Snape sice Nevilla seřval za to co udělal, ale na druhé straně to byl on, kdo to Narcise vysvětlil, jí možná ani nedošlo, co to viděla nebo zažila, když se jedná o tak vyjímečnou schopnost. No to by asi nebyl Snape, aby se s něčím nepochválil, jakoby to snad byla jeho zásluha, že takovou schopnost Neville má.
Nic ve zlém , ale já chci Harrrrrrrrrrrrrrrrrrrryho, Siriuse a vlkouška, od protivného netopýra jsem myslela, že budeme mít klid aspoň o letních prázdninách.

Re: +++

Jistěže to je jeho zásluha, také jak by mohla nebýt, vždyť to on Nevillovi schopnosti objevil a rozvinul je. Náhodou, Narcisa není úplně blbé a na Manoru je velká, ale opravdu velká knihovna (taky nač jinak toliko místností co tam mají. :-D) a ona v ní umí hledat.
Kristeježiši v následujících čtyřech kapitolách bude jen Harry, Remus a Sirius. Dejte chudákovi Severusovi svátek. :-D :-D :-D

:))))

Hm, přidušenej šlechtickej spratek o to je blaho, dobře to Neville udělal. Já Cissu (z nějakého důvodu) taky nemám vůbec ani malinko ráda..(ale je fakt, že Bella je moje psychopatická oblíbenkyně)...
A Severus je kůň. Rozčiluje se, žemu Neville vodí lidi do bytu a pak místo, aby Narcissu vyprovodil si ji táhne do knihovny.
A zajímalo by mě, jak by se tvářila Typy, kdyby u toho byla. (Já to vidím na oči přes celou hlavu a... :D)

Děkuji

Mě osobně Narcisa nevadí, naopak bych o ní a Minervě chtěla napsat povídku, ale Neville ji opravdu nemá rád, ač se s ní dnes setkal poprvé. Holt nebelvíři neumějí být objektivní a také jsou zaslepení iracionální nenávistí.
Proč by byl kůň? Nemá rád, když mu tam Neville pouští takové lidi jako jsou pošťáci, berňák, jehovisté.... ale Narcisa je jeho "přítelkyně", takže ta má nárok vstoupit, ač se mu to ani trochu nelíbí. Cizí lidé mu do domu prostě nesmí, narušuje to jeho soukromí.
:-D To je možné, ale zase ona asi už ví že má Neville dendromagické schopnosti a nijak zvlášť by jí to neudivilo. Možná by se jí nelíbila Narcisa.

Re: Děkuji

Takovou povídku bych si ráda přečetla.. mohlo by to být zajímavé čtení. (Asi bych na to reagovala jako na Nevilla a Severuse (čti: běžela bych číst hned!). Severuse totiž zrovna dvakrát v lásce nemám (pardon, vážně je to tak, sice oceňuji, co všechno udělal, a že denně nastavuje krk, ale nejsem jeho uctívačem) a HP/SS mi povětšinou už leze krkem a vůbec, když někde vidím Severuse, tak to obejdu oklikou, teda kromě SS/LM, to mi nevadí a naopak takový povídky většinou hltám.. :), ale Nevilla zbožňuju (a proto jsem tu! :D). Tak to mám podobně i u Cissy (kterou nemusím) a Minervy (kterou zbožňuju a uctívám.. :D).
Akorát teda ta iracionální nenávist asi není jen nebelvírská.. (já bych řekla, že je to někde mezi Nebelvířanama a Zmijozelskejma...:D)
Jo aha, to se vztahuje na takovéhle lidi, tak to pak chápu, měla jsem za to, že jsou v tom spočteny i Nevillovi přátelé.. protože to by pak, uznej, nebylo fér. Od jisté doby je to, jak Neville správně říká, jejich dům. A když Severus může tak Neville přece také, ne? :D (Ale chápu, že se to Severusovi nelíbí.)
Možná by Typy Nevillovi ještě pomohla.. Ale představa skřítka dusícího čistokrevnou čarodějku je.. :D :D Hahaaa skvělá představa.. :D

Re: Re: Děkuji

Já jsem ale hold teď zahlcené Veritas, s tím nic nenadělám. Musím ale říct že někdy mi taky Severus leze krkem, zvláště pokud je to nad všechno povýšený hrdina bez špetky sobeckosti zato s obrovskou potřebou nasazovat krk za jiné a ještě navíc má svaly a obrovský penis - jo, takových penisů... pardon, chtěla jsem říct Severusů je v povídkách hodně.
Oh ano, ale Nebelvíři narozdíl od Zmijozelských hned svou nenávist dávají najevo. Nicméně bych nebelvírům nebrala jejich právo na to se chtít mstít nebo nenávidět, aneb neumím si ani představit ani napsat postavu, co by byla dokonale dobrá, čestná, spravedlivá, trpělivá a vůbec všechny superlativy. (:-D Neumím takovou napsat ani bohyni - no dobře, u těch je to normální že jsou rozmařilé, ale... měla by být dokonalá.)
:-D Já myslím že svůj výrok opravím, do Severusova domu nesmí: pošťák, berňák, příslušník jakéhokoliv náboženství, Brumbál, Nevillovi přátelé, bezdomovci, vlkodlaci (pokud to není Lupin a nechce si zapíchat), zvěromágové, Smrtijedi, Pán zla, zvířata nepoužitelná na pokusy... hm, myslím že jednoduší bude napsat kdo tam smí; Severus, Neville a pár vybraných lidí, kterým to Severus výslovně povolí. :-D
Hele, takovou práci nech Dobbymu, ona je Typy slušně vychovaná skřítka co neublíží kouzelníkovi ani když ho nemá ráda.

Re: Re: Re: Děkuji

Je mi to jasné, ale do budoucna bych se těšit mohla. A přesně tyhle Severusy nemám ráda, ale vždycky na ně v těch povídkách narazím. A nabo na Siriuse mudčedníka, co by mouše neublížil.
No, ale tvůj Neville je docela blízko ideálu (i když on je takovej ideál i v knize).. :D Ale uvěřitelnější jsou spíš postavy, který mají svoje rozmary a občas jednaj trochu zkratkovitě. :) (Dokonalá bohyně je rozmařilá krasavice..:D)
Hm v tom případě se Neville naštval správně. :D Nikdo tam nesmí, ale pak si nakráčí blonďatá krasavice, shodou okolností Bellina sestra a Severus místo, aby ji odlifroval ven si ji ještě bere do knihovny. :D A líbí se mi, Patricie- dusivka. Zatím to vypadá, že má nějakou reakci na smrtijedy (Severuse škrtí ve spánku, pravda Cissu na "příkaz", ale stejně..:D).. jsem zvědavá, kdo bude další.
Dobře, dobře... Cissu přiškrtí Dobby. :D Ale stejně věřím, že, v rámci zachování pánovi ... Já už radši přestanu polemizovat.. (právě jsem si vzpomněla jaká krásná kravina se mi zdála o odpoledním šlofíčku..:D)

Re: Re: Re: Re: Děkuji

Můj Severus takoví není, ale přiznám se že pro člověka kterého miluje - a milovat to on umí, jen takoví prudkým až feťáckým způsobem - udělá všechno, přičemž ale za pravděpodobnější čin považuje zavraždění někoho jiného nikoliv svou vlastní smrt. Ostatně utíkat se dá vždycky. Oh ano, je-li šance zdrhnout, tak zdrhne až se mu za botama zapráší. :-D Hledat nebezpečí a hradě mu nastavovat hruď je nemoc nebelvírů.
Hele, to je tak, on sice Severus jednu věc řekne, ale udělá úplně jinou a navíc si myslí něco protichůdnému proti tomu co řekne i proti tomu co udělá. A pak čert aby se v něm vyznal, nehledě na to že občas vyloženě lže.
:-D Ono bude Paty asi alergická úplně na všechny, ostatně maso je jedním ze základních zdrojů její potravy. Chytnou, rozporcovat, nacpat do "krků", strávit a kostru vyplivnout na zem, ona se v kořenovém systému nakonec rozpadne. Hmm, možná časem za pár let by mohla Severuse z hladu zhltnou nebo Narcisu.
Si piš že jo, to Dobby udělá s radostí. :-D

Re: Re: Re: Re: Re: Děkuji

Já jsem si všimla. A líbí se mi. Je hodně věrný knižní předloze .. Možná proto sem chodím hrozně ráda a i Severuse to vídám celkem ráda. :)
(Nemoc nebelvírů, moc hezky řečeno. :D)
Paty je super, taky chci takovou kytku! Je to skvělý "zahlazovač" stop a kdyby to přece jen úplně nevyšlo, vždycky jde říct "to ne já, to moje dusivka a já si nevšim.. " :D

-

A je to, jak si myslim? Přišla Narcissa kvůli Dracovi, aby ze Severuse vylákala nezrušitlný slib? To by znamenalo, že Neville právě Severusovi nevědomky zachránil život. Nu, krásně jim to klepe ... :)
Hned ti tam jednu vynikající přidám, protože mě moc bavily obě kapitoly. Ovšem kam se ztratila naše trojka? :)

Děkuji

Ve své podstatě ano, zabránil mu svázat se s Narcisou neporušitelným slibem. On Nevilel prostě nemá rád Blacky. :-D
Nikam se neztratila. Tohle je druhá kapitola z dvaceti, ještě budou mít dostatek času hned v příštím díle, jen samozřejmě nevím kdy bude. Proč to jsem ti psala v emailu.

Přidat nový příspěvek