Jak je důležité míti Nevilla - 5. kapitola

 

Stál u samovaru a cítil, jak se mu do zad zabodávají nevraživé pohledy jeho kolegů. Co ho to vůbec napadlo jít si udělat kávu do sborovny? Snad to bylo tím, že krátce a nesmyslně zatoužil po pozornosti. Každopádně se mu to pořádně vymstilo.

Konvice zapískala. Slil černou kouřící tekutinu do svého hrnku. Ano, jeho hrneček byl černý, protože už od prvního dne, kdy vkročil do Bradavic jako učitel, mu Hoochová hrneček pravidelně na černo přebarvila a děsně se při tom bavila. Jednou si prostě koupil černý hrnek se zeleným hadem, který byl opatřen kouzlem proti přebarvování, jelikož to bylo umělecké dílo a originál. Tím vzal trenérce famfrpálu a učitelce létání všechen vítr zpod koštěte.

Usrkl kávy a málem ji zase vyplivl zpátky do hrnku. Byla odporná. Ne snad proto, že by si ji špatně uvařil, on měl s vařením kávy na sto a jeden způsob své bohaté zkušenosti, jenže to byla odrůda chutnající jako pneumatiky ze starého mudlovského auta.

"Nechutná?" nadhodila Hoochová konverzačním tonem, "To víš, to je to šetření."

Umbridgeová, nechť ji pohltí bezedná propast, velmi důrazně žádala Brumbála, aby snížil výdaje školy, protože se prý moc plýtvá a hýří. Ředitel souhlasil, neměl moc na výběr. Severus také veřejně souhlasil, ač si osobně myslel, že je to pitomost. Jemu se líbil vysoký standart života, který tu vedl. Navíc, ta stará ježibaba naznačovala, že by bylo dobré snížit výdaje za topení. To už Severus nevydržel, vletěl k Albusovi do kanceláře a velmi důrazně mu dal najevo, že jestli bude v jeho pokojích kvůli Umbridgeové zima, pak kašle na všechno nutné podlézání a jednoduše tu ženskou shodí z ochozu Astronomické věže. Brumbál ho smířlivě ujistil, že bude mít doma obvyklých pětadvacet stupňů i kdyby mu tam měl nosit dřívá vlastnoručně. Severus věděl, že na Albuse je spoleh.

Jenže přijít o kvalitní kávu...

"Pro potřeby školy jsem ochoten se uskromnit," pronesl pomalu a obrátil se, aby Hoochové čelil, "Studenti jsou pro mě, jak jistě víš, Rolando, na prvním místě a profesorka Umbridgeová se pouze snaží zvednout upadající standardy školy. K tomu samozřejmě patří i šetření."

Například by se dalo na jídle šetřit tak, že by se zprovoznila hladomorna a umístilo by se do ní pár obtížných studentů, na prvním místě samozřejmě Potter. Tuhle drobnost o hladomorně už nedodal, jelikož hodlal odkráčet z místnosti. Vážně si totiž nebyl jist, jestli by dokázal dál bránit Umbridgeovou, kdyby se dostal s Rolandou do upřímné hádky. Nemohl prozradit, že sdílí na novou profesorku Obrany stejný názor, jako prakticky celý hrad, včetně obrazů a duchů. Jediný, kdo byl upřímně rád, byl Filch.

"Cítím tu kravský hnůj. Netáhne to z nějakého řiťolezce?" řekla Hoochová směrem k Vektorové dostatečně nahlas, aby to slyšeli nejen všichni kolem stolu, ale i odcházející Severus, ten ovšem dělal, že to přeslechl. Tohle už byla natolik silná urážka, že kdyby se přiznal k tomu, že ji slyšel, pak by musel na Rolandu použít nějakou vhodnou kletbu z černé magie, aby očistil své jméno.

Odejít mlčky bylo bezpečné pro všechny, jen mu to nebylo umožněno. Ve dveřích se prakticky srazil s Umbridgeovou.

"Ach, Severusi, přesně vás jsou hledala," zaradovala se jen co ho spatřila a on kdesi za svými zády uslyšel dramatické odkašlání, které znělo jako 'podlézač'. Tím to měla Hoochová spočítané, v jejím letošním vánočním punči se zřejmě zázrakem ocitne celá lahvička projímadla vhodného i pro troly a po půl hodině ve střevech zcela nezjistitelného. A Severus bude mít klidné Vánoce.

"Profesorko Umbridgeová," pozdravil ji s mírnou úklonou, "Mohu pro vás něco udělat?"

"Naopak, spíš já udělala něco pro vás," přátelsky ho vzala za loket a měla při tom jen velké štěstí, že bylo kolem tolik lidí, protože jinak by jí Severus tu ruku urazil, "Pojďme tady kousek dál... ano tak," odtáhla ho do rohu místnosti a ztišila hlas, "Toto jsem dnes zabavila jedné havraspárské studentce, Lence Láskorádové," s těmi slovy mu podala srolovaný pergamen.

Rozevřel ho a začal rychle číst. Celí text byl nadepsán 'Nejoblíbenější činností Severuse Snapea' a obsahoval skoro dvě desítky bodů hlásající takové věci jako, povlávání po chodbách – představil si sám sebe jak ho studená bradavická meluzína nese chodbami a otřásl se; vyhrožování studentů – představil si trest, jaký by mu Albus uložil za skutečné vyhrožování a ušklíbl se. Byl to klasický havraspárský seznam sloužící buď k tomu aby našli způsob, jak Severuse ponížit nebo jak se mu dostat do postele.

Druhé varianta byla častější, než by se mohlo na první pohled zdát. A příslušníci každé koleje na to šli svým specifickým způsobem. Havraspárští na to šli přes sáhodlouhé logické úvahy a složité plány, jak zůstat se Severusem sami v lektvarové učebně nebo jiné nejčastěji sklepní místnosti. Mrzimorští posílali cukrovinky a pozorovali z povzdálí. Zmijozelští většinou bez rozpaků přišli s oboustranně výhodnou nabídkou vzájemné sexuální a jiné výpomoci. Těch pár nebelvírů, kteří výjmečně vzplanou zakázaným citem, mělo tendenci posílat básně a milostné dopisy.

Řešení na to bylo celkem jednoduché. Svým vlastním žáků naznačil, že po milostném vztahu s ním by nemuseli vyváznout bez zranění, takže drtivá většina z nich rychle vycouvala v obavě o svou čistokrevnou kůžičku. U havraspárských využil svůj ostrý jazyk, aby je přesvědčil o tom, že jejich intelekt je velikosti rozumu čivavy a že by se jich nedotkl dvoumetrovou latí, jelikož mu nesahají ani po kotníky. Vždy to mělo účinek na havraspárské ego, které se prakticky rovnalo tomu zmijozelskému. Milostná psaníčka od nebelvírů používal jako topivo a vůbec si jich nevšímal. Mrzimorské zase přivedl urážkami k slzám a cukrovinky, často bohatě naládované lektvary lásky nebo vášně, naházel testrálům. Pak se nemohl nikdo divit, že se jejich populace během posledních deseti let zdvojnásobila.

Na tomto případě ho překvapilo jedině to, že Láskorádová podle jeho zběžných pozorování měla něco s dvojčaty Weasleyovými vzhledem k tomu, že se ti dva kolem ní neustále točili. Nebo s Longbottomem, protože kolen toho se pro změnu točila havraspárská dívka. Takových věcí si všímal jen náhodou, prostě se k němu dostávaly drby a byl pozorný, tak viděl, co se kolem děje.

"Děkuji, že jste jí to zabavila a předpokládám, že jste i uložila náležitý trest," poděkoval Umbridgeové, přeložil pergamen a zasunul si ho do kapsy.

"To jsme rozhodně uložila," kývla rázně, "Ve vás to nevzbuzuje znepokojení?"
"Ani v nejmenším, alespoň budu mít čím topit. Teď když mě omluvíte, tak mám rozdělaný lektvarový experiment a musím se k němu vrátit," na pozdrav mírně kývl hlavou a s nadšením ji zanechal stojící celou překvapenou v rohu.

Nejspíš očekávala, že se bude vztekat, poletí za Láskorádovou, aby jí uložil další školní trest nebo ji co on věděl... třeba proklel, jenže to by stejně nemělo žádný smysl a jedině by tím získal pověst hysterického blázna. Navíc mu dívčin zájem byl veskrze lhostejný, ne z toho důvodu že ho ženy sexuálně ani romanticky nikdy nepřitahovaly, ale protože to byla studentka a hloupé dítě. Jak by mohl mít kdy jen ten sebemenší sexuální zájem o studenta. Taková nedorostlá, hloupá chamraď, zajímající se jen o jídlo a sex.

Vyšel na chodbu, zapomněl při tom i na nalitý hrnek kávy, a vydal se do své laboratoře. Už třetím týdnem mu tam rašily výhonky, jež svou magií Longbottom přivedl k životu a Severus musel zapsat, jakou rychlostí rostou a o kolik se jejich růst od posledního měření zpomalil.

Jeho malý projekt s názvem Neville Longbottom zdárně pokračoval.

 

°°0°°

 

Seděl ve skleníku na zemi, na holé půdě, obklopen květinami a vnímal jejich přítomnost. Na kolenou položený pergamen, co na něj zrovna sepisoval úkol z přeměňování, ale momentálně mu nevěnoval pozornost. Drásal si vnitřní stranu pravého předloktí kde měl vyryté 'Jsem ošklivý chlapec'. Pravděpodobně to bylo hodnocení jeho chování, ale mělo to i jinou pravdu. Neville si nikdy nepřipadal příliš přitažlivý. I když v posledním roce zásadně zhubl a od všeho toho přehazování, rytí a kopání co se mu věnoval i během prázdnin mu i celkem narostly svaly a vytáhl se, pořád si připadal nehezky široký všude. Pořád proklínal svůj předkus a vlasy barvou připomínající slámu. Kdo má rád slámu? Když si na ní člověk sedne, tak píchá. Takže vyrytá slova měla pravdu, Neville byl ošklivý.

Povzdechl si a rozhlédl se.

Pokoušel se na svém úkolu pracovat na koleji, jenže tam bylo ovzduší plné falešné lítosti. Harry dostal od Umbridgeové trest zrovna v ty dny, kdy byl famfrpálový trénink, takže celý nebelvír, ač mu většina z příslušníků koleje nevěřila ani slovo ohledně Voldemorta, teď stál za Harrym a tvrdil, jak strašně je to od nové profesorky Obrany nespravedlivé. Jediný důvod byl, že chtěli vyhrát famfrpálový pohár a Harryho skutečné štěstí je nezajímalo. Jestli se tomuhle neříkalo pokrytectví, pak Neville už nevěděl čemu.

Kvůli tomu přišel psát úkol sem, jenže to vůbec nepomohl. Čas mu utekl jako splašený a on se musel dostavit na další doučování. Pobral tedy své učebnice, očistil si kalhoty, světe div se nepodpálil si je, a pak vyrazil zpátky do nebelvírské věže. Když dorazil zjistil, že falešné ovzduší se nerozplynulo a Harry tráví čas depresením v ložnici, tak prostě odložil učebnice a rovnou se vydal do sklepení.

Snape ho dole uvítal obvyklým nijakým pozdravem, zadal mu míchání lektvaru a usedl ke stolu. Jak už měl Nevile zvykem, stál si svetr, co musel díky chladným chodbám hradu nosit neustále, a odložil ho stranou. Nad kotlíky byla beztak hrozná pařírna a vzhledem k všeobecně horkému a těžkému vzduchu, co měl Snape v pokojích, to bylo ještě dvakrát tak strašné. V půlce procesu vaření byl už tak zpocený, že mu po pažích tekly čúrky slané vody a nepříjemně štípaly v nápisu na předloktí. Několikrát si předloktí utřel, naposledy zůstala na kapesníku krvavá skvrna. To ho ovšem nedonutilo říct Snapeovi, že má problém, jelikož ho nechtěl obtěžovat s takovou malicherností, jako je bolavá paže.

A vymstilo se mu to... nebo taky ne, to se nebyl po následujícím incidentu nikdy schopen rozhodnout.

Zrovna odměřoval tři kapky z ampulky krokodýlích slz, když mu jedna obzvláště zákeřná kapka potu sklouzla přesně do místa na zranění, které bylo ze všeho nejcitlivější. Napůl se lekl, napůl to byl reflex z bolesti, každopádně upustil lahvičku do kotlíku. Lektvar vněm okamžitě vzkypěl v záplavě zelených bublinek a dřív než od něj stačil uskočit vytryskl do vzduchu gejzír oranžové tekutina, která ho z velké části pokropila. Pak se lektvar rozlil po celém stole.

"Longbottome!" zaječel Snape a jeho křik byl doplněn třeskotem křesla dopadnuvšího na zem, jak se z něj lektvarista prudce vymrštil, "Idiote! Nešikovný hlupáku! I pavián s kocovinou by dokázal ten lektvar uvařit!" zuřil muž a zamířil si to k Nevilovi třemi dlouhými kroky.

Mladíkovi byl ten hněv lhostejně příjemný. Neustoupil před zuřícím mužem ani neuhnul dozadu, jen omámeně stál a sledoval, jak se lektvarista vzteká. Vnímal jeho hlas, zřejmě mu nadávající do pitomců, jen jako hluboké monotonní mručení, které bylo na poslech neuvěřitelně příjemné. Sledoval každý Snapeuv pohyb. Nejen rukou, kterými zlehka gestikuloval, tak hlavně rtů pohybujících se v přívalu jedovatých nadávek. Jak to tak sledoval, tak si náhle uvědomil, že nejlepší teď bude říct milovanému muži co k němu cítí a políbit ho. Přišlo mu to přirozené, jakoby veškeré jeho dosavadní zábrany zmizeli.

"Miluju tě, Severusi," oznámil Snapeovi a dokázal ho těmi třemi slovy naprosto umlčet. Alespoň na tak dlouho, aby ho mohl uchopit za propadlé tváře s výraznými lícními kostmi a přitáhnout si ho k polibku.

Ještě nikdy nikoho nelíbal, tak pořádně nevěděl, co by měl dělat, prostě se tedy nechal vést instinktem. Stejně to, jak si moc dobře uvědomoval, nebyl polibek v pravém slova smyslu. Lektvarista mu nijak neodpověděl, rty měl sice uvolněné, ale nepoddal se pohybům Nevillovy pusy ani tlaku mladíkových rtů. To Neville líbal Snapea, ten mu to však ani náznakem neoplácel. Nebyla v tom sveřepá neochota, jen prosté překvapení, které však trvalo jen pár vteřin, ač se to mladíkovi zdálo jako celá věčnost.

Tehdy se Snape konečně vzpamatoval, chytl Nevilla za ramena a prudce ho od sebe odtrhl, jako kdyby vytrhával zakouslé klíště. Přesně s takovým odporem a zlostí to bylo uděláno. I když by se měl mladík právě stydět nebo se bát, necítil nic z toho. Spíš částečné uspokojení nad tím, že uděl něco po čem usilovně toužil a teď bylo na řadě něco dalšího.

Svléct lektvaristu a konečně se pokochat tím, jak vypadají jeho nohy bez vrstev látky. Určitě musely být ještě stokrát tak sexy.

"Longbottome...!"
"Máte krásné oči a nohy," projevil nahlas svoje nynější myšlenky a vztáhl ruce, aby se mohl začít sápat po knoflíčkách mužova hábitu.

Jeho tápající ruce se však vzápětí ocitly v železném stisku ledových dlaní. Byl odstrčen stranou, kam až ho mohl lektvarista odsunout natažením paží.

"Imbecile," zavrčel podivně zhrublým hlasem, "Dotkl ses mě rukama špinavejma od toho lektvaru. Jestli to byla nějaké sračka vyvolávající vášeň, tak si užiješ dost nepěkný chvilky, chlapečku. Jedinej způsob, jak se vlivu takovýho hnoje zbavit je vyšukat si ho z hlavy. Chceš ohnout o stůl a ojet?" jak to říkal, tak si pro změnu přitáhl Nevilla až těsně k sobě, tak že se jejich tváře málem dotýkaly. Přesně to byla blízkost, kterou mladík vítal doslova s otevřenou náručí, kdyby jen měl volné ruce a mohl lektvaristu obejmout.

"Co si to, kurva, namíchal za dryják?!" opět byl odstrčen, tentokrát sám Snape od něj pro jistotu odcouval, "Nemůžu doprdele ovládat svoje mluvení ani dělání. Sakra!" obrátil se na patě a za stálého mumlání převážně značně sprostých slov zamířil do své laboratoře.

Neměl potřebu lektvaristu následovat, přestože zvědavě postoupil o krok dopředu když ho z laboratoře slyšel mumlat něco o tom, že by mu otec za tolik sprostých slov vymyl pusu mýdlem. To, co momentálně chtěl, bylo svléct se donaha a nechat Snapea, aby si s ním dělal co chce. Jindy by se toho obával, to si uvědomoval, ale teď se cítil tak lehce a bez zábran. Začal si bez spěchu rozepínat knoflíčky na koši a ani si při tom nevšiml, že sprosté nadávání z laboratoře docela utichlo. Stejně tak si příliš nevšiml lektvaristy, jež se vynořil ze dveří a krátce v nich strnul, jak sledoval Nevilla s rozepnutou košilí. Pak byl byl dvěma kroku u něj, drapl mladíka za bradu a zvedl hlavu tak, aby mu mohl do překvapením otevřených úst vlít obsah lahvičky, kterou s sebou přinesl.

"Spolkněte to, pane Longbottome. Neutralizuje to účinky lektvaru," rozkázal mu už svým normálním hlasem a lil Nevillovi do pusy tolik hořké tekutiny, že by musel polykat, aby se neudusil, i když by nechtěl.

Jak hořkost klouzala jeho krkem do žaludku, tak začínal jasněji vnímat, až si nakonec s hrůzou uvědomil celou okolní situaci a měl dojem, že se musí buď pozvracet a nebo propadnout někam hodně hluboko.

Stál tu, urpstřed Snapeových pokojů, vyznal mu lásku a pak si jednoduše rozepnul košili, protože chtěl, aby si ho temný muž odtáhl do své ložnice a tam se s ním pomiloval. Nejen že to chtěl, byl natolik uvolněný a otevřený všemu, že by to klidně doopravdy dovolil. Teď navíc hleděl přímo do uhlíkově černých očí a na prsou ho podivně chladilo, jak mu tam stydl pot.

Zajíkl se a rychle si přitáhl cípy rozepjaté košile k sobě. Na to bylo od lektvaristy jedinou odpovědí jen ušklíbnutí.

"Gratuluji Longbottome. Díky své neschopnosti jste byl schopen vytvořit směs lektvaru pro ztrátu zábran a nějakého druhu lektvaru vášně. Kdyby nebyla vaše směs tak výbušná jistě by se dobře prodávala na černém trhu jako znásilňovací droga," nakrčil tenké rty, "Mohu vás ujistit, že by byl velmi žádaný, když i mě na chvíli dokázal obludit a donutit myslet si, že jste třeba jen minimálně přitažlivý. Takové boubelaté malé dítě..." snižoval Nevillovo seběvědomí a dováděl ho k ještě hlubšímu ponížení s takovým nadšením, až to v mladíkových očích hraničilo s projevem sadismu. Nejhorší na tom bylo, že to narozdíl od sprostých nadávek tnulo do živého.

Rozechvěla se mu kolena, v krku mu naběhl knedlík a oči zapálily. Vážně se tu nesměl rozbrečet ponížením zrovna před Snapem. Nesměl, prostě ne. To by se pak už vážně nemohl muži ukázat na očích ani při hodině. Že se sem už nevrátí kvůli doučování věděl jistě, i kdyby si za to měl vysloužit školní trest a drhnout holýma rukama mech z bradavických hradeb až by si vyrval nehty a rozdrásal kůži o kamení.

"Já... pane... chci... můžu," pokoušel se za sebe dostat, jenže začínal koktat. Ještě aby se zakoktal k tomu všemu. Už beztak nevěděl, jak to přežije.

"Jděte. Bude mi týden trvat, než to tu vyčistím a vyvětrám ten smrad. Nechci už vás tu ani vidět," vrčel Snape, "Příště se uvidíme v erární laboratoři."

Neuvidíme se už nikde, protože Neville se nevrátí, leda tak si půjde procvičit balancování na koštěti, aby se dostal k mechu na nejvyšším bodě věže. Teď musel pryč. Pryč odsud a hned, dokud ještě drží na uzdě slzy a rozklepaná kolena.

"A ještě něco, Longbottome, jestli o tom, co se dnes stalom někomu jen ceknete, pak pochopíte že jsem se k vám v hodinách choval víc než laskavě. Je vám to jasné?"

Přikývl na souhlas, že rozumí, a nejspíš zamumlal něco jako rozloučení, to usoudil jen z toho že za ním lektvarista nezavolal nic ve smyslu, že mu odebírá body za drzost. Vypotácel se ven z pokojů a došoural se do nejbližší umývárny, kde už tolikrát trávil příjemné chvilky s penisem v ruce a vzpomínkou na Snapea, dlícího jen kousek chodbou. Tentokrát ale jeho návštěva záchodové kabinky nebyl ani trochu tak veselá.

Nejdřív se vyzvracel, jak se mu z hořkého neuralizátoru udělalo špatně a pak se tam sesunul do rohu. Přitáhl si nohy pod bradu, těsně jak jen to šlo, zabořil hlavu do nich, aby nikdo neslyšel jeho vzlyky a pak se rozbrečel.

 

°°0°°

 

Proklínal se do desátého kolena za to, že vůbec kdy přivedl Longbottoma sem do svého pokoje. Copak byl tak posedlý tím přichytit Pottera při nějaké rošťárně, že ani pořádně nezvážil, jaké by to pro něj mohlo mít následky? Longbottom byla chodící lektvarová katastrofa, proto bylo pravděpodobné, že dřív nebo později něco porádně podělá. Jen zázrakem to bylo později. Ohrozil tak svou nerozvážností i vlastní lektvarové experimenty a svou milovanou laboratoř. Bylo sice nepravděpodobné že by jakkoliv silný výbuch normálního nepovedeného lektvaru prorazil bariery kolem laboratoře, ale jen mozkomor věděl, jak byly rostlinné přísady ovlivněny mladíkovou magií. Příliš riskoval, zaslepen zkoumáním neobvyklých schopností, kterým Longbottom disponoval. To muselo skončit a také skončí. Příště už budou vařit v bezpečí lektvarové laboratoře daleko chodbou od Severusových pokojů a budou tam společně mrznout. Na to se netěšil, tady byl spokojenější, ale bylo to nezbytné.

S unaveným povzdechem se rozhlédl po nepořádku.

Došel si pro lahvičku do skladu a vrátil se pro vzorek lektvaru. Ať Longbotom jednoduše něco podělal nebo to byl vliv jeho magie, muselo se to prostě ověřit a případně zdokumentovat. Zatímco nabíral vzorek, v hlavě si rekapituloval, kam až v pozorování zatím dospěl. Už byl naprosto přesvědčen, že Longbottom má opravdu na rostliny silný vliv. Jednoznačně byl vliv podmíněný jeho náladou. Jestliže byl vystresovaný, rozčilený nebo zahanbený, pak se u rostliny spustily a urychlily autolytické procesy a porostly je plísně. Naopak v případě, že byl v dobré rozpoložení, jako tenkrát jednou po tom, co se vrátil z toalet, tak rostliny bujely. To bylo celkem logické. Jediné, co zatím nedávalo Severusovi v této jednoduchém rovnici smysl, byla orchidej vesele bující a kvetoucí na jeho polici. Rostlinné přísady z toho dne byly za pět hodin rozbředlé v kaši, zatímco květina vykvetla. Možná to bylo způsobeno tím, že se orchidej Longbottomovi jednoduše líbila.

S nabraným vzorkem se vrátil do laboratoře. Tentokrát chtěl zjistit nejen, co se vůbec stalo, ale i co to vlastně kluk vytvořil za podivnou břečku. Jejich vzájemnou interakci v podobě polibku bral vědecky. Byl to prostě vliv lektvaru a tečka. Nepředpokládal že o tom bude Longbottom vyprávět na každém rohu a to i v případě, že by ho nevaroval. Jenže on ho varoval, to velmi důrazně a srozumitelně varoval. I kdyby přesto někde něco ten pitomec řekl, tak to jednoduše svede na lektvar a Brumbál to nakonec zahladí. Sice by to bylo problém vzhledem k Umbridgeové, jenže co by ředitel neudělal pro Severuse, že?

V první sadě testů zjistil, že lektvar neobsahuje žádné známé afrodisiakum a ve své podstatě je to jenom lektvar uvolňující mentální i fyzické zábrany. To by vysvětlovalo jak polibek od Longbottoma, tak i Severusovu sprostou mluvu, které se během dospívání zbavil, stejně jako následné myšlenky, které vůbec nebyli počestné. Nebyto to sice úplně příjemné zjištění, vlastně bylo celkem znepokojivé, ale pořád si řekl, že za všechno může lektvar.

Longbottomovi bylo patnáct, ovládaný hormony a toužící po jakémkoliv sexuálním kontaktu. Tak to prostě v pubertě bylo. Jakmile přičtete ztrátu zábran, tak zůstane jenom chtíč směřovaný na nejbližší osobu, v tomto případě Severuse.

A že i on sám obdobně zareagoval? Nu a co? Od lektvarového kongresu, konaného na konci prázdnin, s nikým nebyl, když Umbridgeová neustále slídila po hradě, takže nedostal příležitost odejít z hradu a obstarat si známost na jednu noc. Byl prostě trochu sexuálně deprimovaný. Nepotřeboval něčí zadek každý týden, ovšem nějaké to potěšení si tělo žádalo. Když k sexuálnímu nevybití dospělého muže přidáte lektvar opět vám vyjde, že skočí po všem, co je v okolí.

Jasné a zřejmé všem, co vědí něco o lektvarech. Netřeba se tím vůbec rozptylovat.

 

 

Předcházející - Následující

 

Poznámka autorky: Ano, trochu jsem si tam vetkla nějaké to Snarry klišé, no. Však jsem také říkala že je to Snarry jen s jedním jiným hlavním hrdinou.

Za komentáře k předchozí kapitole děkuji těmto lidem: Casiopea, Bobo, mathe, Merope, belldandy, Profesor a mariaa. Budu se těšit na další komentáře a pokud nechcete komentovat, tak prosím alespoň klikněte v anketě. Jinak se s touto povídkou opět uvidítě v prvním lednovém týdnu, nejspíše v úterý prvního.

Komentáře

Hurá - Snaville

Zrovna jsem začala tvou povídku číst a jsem moc ráda, že jsi zvolila tento pár. Taky jsem si ho oblíbila. I já jsem uvažovala napsat povídku s tímto párem, mám ji rozepsanou, ale teď pracuji na jiných věcech. Ovšem ta moje povídka měla být spíš komedie až parodie.
Snaville jsem snad ještě nikde neviděla. Vyhledávání na internetu není moje doména. Podle všeho se ale ve všech povídkách opakují stále ty stejné páry a musím říct, že mě to občas trochu nudí. Já jsem naopak velmi ráda, pokud někdo přijde s nějakým neobvyklým párem. Záleží jenom na tom, jak dobře to umí autor podat.
Když jsem psala svou první fanfiction povídku, moje myšlenky směřovaly směrem, napíšu něco jiného než ostatní. A tak jsem vymyslela ten netradiční pár – Severus/Molly. :D

Na povídku Nedostupnost přátelství jsem narazila poměrně nedávno a zatím jsem ve fázi, kdy se do ní hodlám pustit. Teď jsem ale objevila tuhle s Nevillem a ta mě ihned dostala.
Škoda, že je Neville v povídkách tak často opomíjený, je v něm docela velký potenciál.

Navíc si myslím, že se k sobě Neville a Snape prostě hodí. Neville to má chudák těžké, že se zamiloval do neoblíbeného profesora, ze kterého má obrovský respekt. Ba co víc, je to člověk, pro kterého je pitomý student, který nic neumí a všechno zkazí, neschopný a podprůměrný. To jsou dost špatné vyhlídky na to, aby ho Snape začal po těch letech vnímat jinak.

Už se těším, jak to bude pokračovat. Tak nějak (jako správný sadista) doufám, že Neville bude prožívat nejhorší období svého života. Hodně slz, trápení, probrečených nocí, trapasů a ponížení atd. Doučování určitě ukončí a v lektvarech se ještě zhorší (pokud to možné vůbec je). Teď mu přísady nebudou hnít v rukou, ale přímo rozpadat se na prach. Navíc bude pro něj nesnesitelné být v přítomnosti člověka, který mu ublížil, odmítl ho a potvrdil jeho obavy, že je pro něj jenom pitomec, kterého nikdy nebude milovat.

Škoda že ten seznam Severus tak rychle rozluštil. Mohl se zamyslet nad tím, proč zrovna Lenka. Kdyby si vzpomněl na podezřelé doučování, vyznání lásky (i když pod vlivem lektvaru) a na fakt, že od Lenky je to zase blízko k Nevillovi, mohlo by mu dojít, kdo po něm tajně touží. Vysvětlení bývá obvykle to nejjednodušší. Jenomže v tomto případě to nejjednodušší vysvětlení považuje zároveň za absolutně nepravděpodobné.
Předpokládám, že Snapeův zájem o chlapce bude pokračovat a bude ho zpovzdálí sledovat (čistě z vědeckého hlediska). V normálním případě by bystrý Snape ihned odhalil, o kom Neville sní, jenomže to by si nejdřív musel přiznat, že by ho někdo mohl milovat a myslím, že Severus v něco takového prostě nevěří, proto mu bude Nevillovo chování připadat divné a nelogické.

Občas mě sice trochu v textu ruší pravopisné chyby (hlavně shoda přísudku s podmětem), ale kvůli něčemu takovému bych nepřestala číst jinak dobrou povídku. Povídek není zase tolik, aby si mohla vybírat a navíc je známá věc, že nezáleží na vzhledu (formě), ale na tom, co je uvnitř (obsah).
Takže už se těším na další dílek. Teď jsem si všimla, že to bude až v lednu. Už aby to bylo.

Děkuji

Tahle povídka je z části vedena v odlehčeném duchu a z části vážně. Já prostě nejsem schopná nepřidat do povídky i vtip, je i v takových kusech jako "Miluji tě až za hrob... ten tvůj". Výjimkou snad je "K odpuštění" nebo pár dalších vážných povídek.
Já jich viděla už celkem dost, ale nikdy asi nic tak rozsáhlého jako je tohle a samozřejmě byli v angličtině. V češtině vím tuším o třech krátkých povídkách, ale jistá si nejsem. Samozřejmě jakoukoliv kterou jsem přehlédla si ráda přečtu.
Vidíš to a moje první slash povídka byla "Agorafobie" která je na pár Sirius/Draco, takže taky nic obvyklého. Rozhodně pár Molly/Severus je zajímaví, i když mně se víc líbí pár Molly/Sirius nebo třeba Molly/Hermiona a Molly/Minerva.
Já bych celkem doporučovala Nedostupnost přátelství rychle přečíst a pustit se do Nerozhodnost lásky, protože tahle povídka právě s NL souvisí. :-D A souvisí i pak z následujícími dvěma kousky tohoto celého cyklu.
Ano, Neville je často v povídkách opomíjený a ano, hodí se mi ke Snapeovi hlavně proto, že je trpěliví a snad ochotný toho starého mrzouta snášet vedle sebe bez vzteku.
Tos odhadla správně. Snapeovi by mohlo rychle dojít jak se věci mají, není hloupí, ale jednoduše o tom neuvažuje. Tak nějak bych řekla že prozatím nevnímá Nevilla jako někoho se skutečnou sexualitou, touhami, sny a potřebami. Proto ho právě ani nenapadlo že by Lenčin seznam měl s ním cokoliv společného. Nenapadlo ho to ani po lektvarovém incidentu. Není to totiž ani tak o racionalitě jako o pocitech a vnitřním náhledu na Nevilla. Ten se musí nejdřív změnit nebo musí racionálně pochopit co a jak.
Ne, Snapeovů zájem rozhodně nezmizí. Je rozený vědec, navíc prahnoucí po moci byť zprostředkované a Neville jistou moc má. Moc ano, ale ne potenciál ji skutečně aktivně využívat a hlavně touhu to vůbec dělat. To je tak, Neville bude pěstovat květiny a radovat se jak hezky díky jeho dendromagii rostou. Snape mít tu moc, tak nechá vykořenit mlátivou vrbu a rozkáže jí zatlouct Siriuse deset sáhů pod zem. :-D
Ke gramatice už řeknu myslím jen toto "Rádi by jsme znali Váš názor na naše služby" - obrovská cedule v jednom nejmenovaném Tescu v Praze. Až tohle nebudu vídat na veřejných místech a až se redaktoři na NOVĚ naučí používat trpné rody a odnaučí používat slovo "Česko", tak já se postarám o to, aby v mých povídkách nebyla jediná chyba.

Re: Děkuji

Myslím, že povídky v odlehčeném duchu a s vtipem jsou velmi vítané. K tomu všemu se šťastným koncem. V životě je tolik smutných příběhů, že si čtenáři raději přečtou ty veselé.
Je škoda, že neexistuje víc povídek s různými páry. Sirius a Draco by mohlo být zajímavé, ale Molly a Sirius – tak to by mohla být pecka. V pátém díle ti dva po sobě docela štěkali. :) Femslash bohužel nemusím, ale nic proti.
Oh, takže ty mi doporučuješ přečíst další svoje povídky? Který autor by si neudělal reklamu? :D (To nebylo myšleno vážně a zle.) Já ovšem nejsem ten rychlý čtenář, co za večer přečte i deset kapitol. Ale doufám, že se k tomu dostanu.

Neville je zlatíčko a Severus by k sobě potřeboval takové štěňátko na hraní, které by za ním běhalo, aportovalo mu, spinkalo s ním v postýlce a nadšeně u toho vrtělo ocáskem. Navíc psi jsou nesmírně oddaní svému páníčkovi (a může je sem tam i bít a jejich věrnost to nesníží). Severusovi chybí láska, kterou by byl obdarováván. A Neville jí má dost a chtěl by se o ni podělit. Také mu chybí rodiče (které nikdy neměl), takže je docela reálné, že se upne na člověka, který je o 20-30 let starší a nahrazoval by mu je a zároveň byl jeho partnerem.

Tak ten nápis na ceduli mě pobavil (i když jsem si v první chvíli říkala, co je tam špatně :D). Takové chyby jsou vážně ostuda. Chybovat je lidské, ale v těchto případech je snad nutnost, aby byly nápisy správně, když se takto veřejně prezentujete jako firma či jedinec.
Spousta důležitých institutů, rádií, televizí apod. mají sídla v Praze a Čechách, takže je normální, že nám ostatním sem tam pašují své výrazy. Vadí mi ale, že by se měly uznat nové výrazy jako spisovné. Nemožú přece jedno nářečí vyzvednút nad to druhé. To by pak moseli uznat aj výrazy z iných krajů.
Každý kraj má svoje nářečí, ale věřím, že každý taky ví, jak sa to řekne po jejich a jak to správně říct aj spisovně. Celú dobu sa to taky učíme ve škole, slohovku taky nepíšeme v nářečí. Do školy chodí každý, devět let nás učí, že se píše bychom (ne by jsme x bysme) a pokud to někdo nechápe, je to jeho problém, ale nebudeme plznit češtinu tím, že to uznáme jako spisovný výraz. To je pohodlnost. Či nám hlúpne národ, když si to nedokáže většina zapamatovat. Teď nemluvím o mluvě (říkejme klidně bysme), ale jinak se vyjadřujme v úředních dokumentech, dopisech apod.
Spisovná čeština slouží k tomu, aby se domluvili lidé mluvící různými nářečími. Aby existovala "univerzální" čeština srozumitelná lidem ze všech koutů ČR.

Co se týká povídek, tak to je zase normální nasázet tam chyb jak máku. Když píšeš a máš v hlavě scénu či myšlenku, kdo má čas myslet na pravopis? Následná kontrola pak odstraní většinu chyb. Chyby čtenáře neodradí, to by musely být na každém řádku. Vzhledem k tomu, že je děláme všichni, přivíráme oči. Asi je to hloupost, ale já bych ty chyby klidně opravovala, kdyby byl zájem.
A doufám, že se brzy dočkám nové kapitoly. Už zítra?

P.S.: Pokud jsem se čímkoli kohokoliv dotkla svým komentářem, nejsem konflitkní jedinec, nikoho jsem nechtěla urazit. Nejspíš jsem se jenom vyjádřila nepříliš obratně. Takže nic proti tvým chybám a nic proti Čechám. :)

Re: Re: Děkuji

:-D Tak to raději zdrhej, moje povídky mají často smutný konec nebo ne konec přesně podle představ čtenářů. Takové to; a žili šťastně až do smrti považuji za natolik klišovité, že se tomu ráda vyhnu. I když ne všude.
Tož nápadů je hromada, tady v mozkovně bys toho našla tolik, že jen stačí vymyslet přístroj, co to bude rovnou přepisovat a povídkama by se to jen hemžilo. :-D na všelijaké páry, včetně femu, to já jen spíš už pak filtruji to, co bych nedopsala a to co by bylo čtenářky zajímavé.
To je přesně to co říkám. Já mám ráda jak se Potter a Snape škádlí, ale vzhledem k dlouhodobému vztahu by to nefungovalo. Stejně jako Snape by se nesnesl se Siriusem nebo s kýmkoliv kdo je náladoví, prudký ba až cholerický. Proto ten Neville. On je klidný, on je malé štěně. Sice má odvahu a snad ji i v této povídce ukazuje a bude ukazovat dál, jenže prostě není ten typ co se na Snapea rozkřičí když se mu něco na něm nelíbí a nebude se hádat. Pro klid v duši raději ustoupí, přijde jako první se usmířit, bude se snažil udržet klidnou rodinu. Navíc samozřejmě stejně jako Potter neznal silnou mužskou autoritu, tak by ke Snapeovi mohl snadno tíhnout. Vlastně víc než Potter, tem měl alespoň toho Vernona, Neville měl jenom babičku, i když je to generál. :-D
Hele nářečí... to já mám náhodou ráda. Dá se jím dobře naznačit rozdílné vzdělání nebo postavení. Třeba Snapea si představím jak mluví v přímé řeči spisovně, ale nevím... třeba Šedohřbeta spíš vidím jak v přímé řeči používá zkrácené tvary, špatné s/z a tak. To vyloženě jako záměr autora. Všeobecně když je něco v přímé řeči, tak to nutně nemusí být chyba, ale prostě se tím autor snaží ukázat že ten člověk mluví jinak. Pokud se nejedná o i/y.
Věř mi že z textu co sis tu přečetla nemáš ani zdání o tom, jak vypadá moje povídky když se na ni nikdo nepodívá.

:)

Ha, ha, Snapeova mluva byla super. Já si taky myslím, že on se tomu, jak mluví, musel naučit až v Bradavicích, možná ale i částečně od matky, když pochopil, jakej je jeho otec kretén, ale musel jím být tknutý. Když člověk žije doma s opilcem s hospodským nářečím, tak se není čemu divit. Nice. Ale je vtipný, jak si Snape nic nepřiznává. Ok, uvolnění zábran, chlapec toužící po sexu, ale na tom 'Miluju tě, Severusi' se nezarazí?! Ech, však on na to přijde, holomek jeden.
Chudák Neville, je mi jasný, že se z toho vzpamatuje, ale stejně to v něm zůstane. Chudák...
Dík, mělo to spád, vtip a bylo to super. Jen kruci, jsem dočetla, dokomentovala a teď budu netrpělivě čekat na další kapitolu.

Děkuji

Já bych ani tak neřekla že jde o vliv otce, jako celkově společnosti ve které vyrůstal. Navíc, domnívám se že dělat z jeho matky světici a z otce tyrana nejvyššího řádu je trochu fánonická věc. Jeho matka byla zmijozelka, takže si nemyslím že byla úplně naivní, utiskovaná a ubohá žena. Spíš to vidím tak, že ona dostávala do držky od Tobiase, ale bleskově mu to vracela házeným nádobím, kletbami a možná také ranami. Vůbec, klidně ji vidím z paličkou na maso, vařečkou, koštětem, naběračkou nebo pánvičkou v ruce, jak se ohání po svém opilém muži.
:-D On musí, nemá na výběr. Zaprvé jsem tak rozhodla a zadruhé se mu to jistě nestalo poprvé tak obrovský trapas.

-

S tím seznamem to vzal Snape racionálně a zvážil obě možnosti a evidentně ho ani jedn aneznepokojuje. :)
Každopádně, tentokrát soucítím s i Nevillem, co si chudák počne? To, aby si púro něj Snape na příští trezt došel, pokud ještě stojí o schopného pěstitele přísad. :)

Děkuji

Dyť to říkám, Severus je nechutně racionální, ale tak ho prostě vidím. Jasně, hromadu toho udělá pro lásku, ale narozdíl od jiných on si ten dramatický čin pro lásku předem rozmyslí a připraví si únikovou cestu. :-D
Neville to přežije, trapas je jeho druhé jméno. :-D Hele to je dobré myšlenka s tím, že by si pro něj došel. Mohl by vplachtit do nebelvírské věže. Půlka nebelvírů by se zhroutila strachy a druhou by izolovali na ošetřovně s podezřením na vzteklinu, jakou by měli kolem huby pěnu (ano, s Harry Potterem v čele. :-D). Pak by Snape drapl Nevilla, obalil ho kokonem a odtáhl by si ho do sklepení. :-D

Re: Děkuji

To jsem zažila ve snarry asi tak dvakrát, že si Snape došel pro Harryho nedostavšího se na trezt osobně a přiznávám, že se mi to hrozně líbilo. Hlavně ten obecný šok okolosedících. :) Pravda jee, čím víc bych o tom četla, tak by to jako moment překvapení asi přestalo fungovat. Nicméně podle mě je to skvělý námět. :)

Re: Re: Děkuji

Já myslím že by to Snape dělal jako v DI. Prostě by Nebelvíry týral tak moc, až by tam buď Pottera dotáhli nebo by se sám Potter chytl za nos a přežil to.

:)

Ach jo, je mi líto že se s Nevillkem a Severusem musím rozloučit na "tak dlouho" :D, ale o to víc se na ně budu těšit :). Jako každý týden pěkně děkuji za kapitolu a přeji krásné vánoční svátky :)

xxx

Ty tak krásně píšeš :) Rozhovor Severus a Hochová byl boží :) Krásně se nám to vyvíjí :) uvidíme kdy Sevíkovi dojde že ho Neville chce :D Jen co mi trochu narušilo čtení bylo zjištění že je Nevillovi 15, nemohlo by mu být 18? :D sice to nesedí, ale představa dospelýho chlapa jak chce patnáctiletého výrostka je dost divná :D( takže si ho prostě budu představovat jako 18tiletýho :D)

Děkuji

Tož to víš, oni se nemají rádi, protože jsem z nich obou udělala zmijozeli. :-D Tak, suma sumárum on už ho chce teď, tedy chce jeho dendromagii, což merlinžel obnáší i přídavek v podobě samotného Nevilla. :-D

Re: xxx

Já pro to, že tě to zaráží, mám docela pochopení. Mě taková věc tak vždycky zarazí. Na druhou stranu mám pocit, že bych asi žádného autora nepřemlouvala, aby kvůli tomu něco přepisoval, na to příliš ctím autorký záměr. :P
Nicméně jsem chtěla říct, že podle mne existuje spousta mužů, které přitahujou patnáctky (holky). A proč by to směrem ke klukům mělo být vlastně jinak. Tak mě napadá, jestli jsi náhodou neviděla seriál Queer as Folk. V tomhle směru bych doporučila zejména britskou verzi, která proslula svou realističností a odvážnou nekompormisností. :) Jeden z hlavních hrdinů je tam ještě pod zákonem a .. ó ano ... přitahuje tu zralého muže, :) i když ... ehm... kdyby dotyčný hned věděl kolik mu je, asi by si raději nechal zajít chuť. :)

Re: Re: xxx

Už nechte dalších průtahů, jsem vinna v plném rozsahu. Hlas soudce mě soudí. Já se přiznávám... ne, sakra, to je Hegerka. :-D Nicméně i já se přiznávám a jsem vinna v plném rozsahu, miluji prznění nevinnosti. A ta se celkem blbě przní u víc jak dvacetiletého muž, když už ji dávno nemá a pokud ji má tak je... No, každopádně by to byla zajímavé zápletka povídky, že je někomu přes dvacet a je panic. Často se to prosím praktikuje v povídkách o klasickém Holmesovi, kde je Holmes panic ještě ve čtyřiceti.
Každopádně "negativní" pohled na vztah zralí muž/hodně mladý muž je snarrystky docela zajímavá věc, protože povídky jsou v nadpoloviční většině právě o takovém vztahu.
:-D Ty mě, belldandy, navnazuješ na shlédnutí "Queer as Folk"

Re: Re: Re: xxx

Hmmm . prznění nevinosti .. to zní dobře.
Jinak paniců dneska je - i v pozdějším věku - a nejsou to zas jen úplní strašní zoufalci. (Viz třeba český dokument Generace singles nebo takhle americký film 40 let panic.) :) Ale uznávám, že to u nich už ta nevinnost nemá svůj pel, tak řečeno.
Souhlasím, že snarristka by na nezletilost mohla být zvyklá měla. Vždyť ani v tom Kameni není Harry o moc starší. :) Navíc, to mám ráda. Všimni se, že v mé první pětce jsou jen samé příběhy, kde má Harry pod osmnáct. :)
Ale bez mučení se přiznám, že se zarazit lesčím, třebas i věkem ještě čsto nechám. Ale nakonec, kde bychom byly bez schopnosti se divit? Až už mě nic znerozpačití, tak můžu jít rovnou do důchodu.
Navnazuju tě na QAF? No jo, já vím co dělám ... :)

Re: Re: Re: Re: xxx

:-D Že jo? Proto to píšu a hodně čtu.
Já bych neřekla že je to jen dnes, všeobecně bylo více ceněno spíše dívčí panenství než chlapecké panictví. A když o tom tak uvažuji, tak znám minimálně čtyři povídky kde bylo Potterovi přes dvacet a byl ještě panic. Tuším že je to například v Zakázaný, ale jistá si nejsem.
Nevím, mě už nepřekvapí v povídce asi nic, myslím tím šokujícím způsobem nad nějakou skutečností. Jako ano, v povídce může být náhlí dějoví zvrat, který mě překvapí, to jo. Myslím tím třeba věk postavy, nějaké sexuální praktika, nějaký zvláštní talent či nadání... a tak.
:-D Ale jen na tu krátkou britskou verzi. Jak říkám, nemám vesrkze nic proti filmům s homosexuální tématikou, ale vadí mi žánry ala Tak jde čas.

...

Je zajímavé co lidi zaujme a co naopak ne. Jsem přesvědčena, že kdyby Severus řekl Nevillovi "Zlato" nebo jiným přízviskem, tak by si toho čtenáři nevšimli tak moc, jako toho že Severus mluví sprostě. Ano, já vím že to nedělá a že má vytříbenou mluvu, ale bylo tomu tak vždy? Já si myslím že. Proč to... začnu trochu obšírně.
V dobách ekonomického rozmachu stavěli bohatí na periferii Londýna fabriky na výrobu toho i onoho (vzhledem k názvu ulice " Spinner's End" bych odhadovala že závod na zpracování bavlny nebo oděvní závod) a finančně podporovali výstavbu obytných budov v jejich okolí. Někdy to byli činžáky, jindy takové ty klasické anglické králičí domky (mimochodem ani zdaleka se v nich nežije tak dobře, jak se může zdát, to máte 60 nebo 80 metrů, strmé schody, vlhký sklep a nejsou výjimkou okna jen do ulice). Každopádně takové fabriky, zejména pokud se věnovali výrobě něčeho, co už se nepoužívalo nebo používalo méně, měli tendenci krachnout jakmile šla ekonomika dolů. A já si myslím, že přesto to se stalo také v Severusově čtvrti někdy v šedesátých letech tedy v době kdy se narodil. Pokud Tobias Snape v té fabrice pracoval, což považuji za pravděpodobné, tak se ze dne na den ocitl na dlažbě a v tu ránu začal rodině-sociální kolotoč. Eileen, zmijozelka každý coulem, mu to začaly vyčítat, on jí to oplácel, přidalo se do toho jeho pijanství a možná také nějaký ten náboženství fanatismus, protože v Anglii je víra stále živá. K tomu se kdysi prosperující čtvrť propadla na dno, protože buď lidé dojížděli, nebo se zcela odstěhovali, nebo žili z podpor. A do toho všeho pak vstoupil Severus když si v nějaký šesti, sedmi letech kolem sebe začal více uvědomovat svět. Doma se pravidelně dostával do křížové palby mezi rodiči a schytával facky (nejspíš od svého otce, ale kdo ví možná i od matky), tak se vydal ven do ulic. Tam se setkal s chlapci svého věku, kteří většinou byli dvakrát tak velcí a také ho mlátili, navíc nejspíš ani jeden z nich intelektem a vybraným chováním neoplýval. Proto se začal bránit tak, jak jedině mohl, slovně a v případě zkrachovalé dělnické třídy ve zchudlé rozpadající se čtvrti se to rovná sprostému nadávání a sprostým urážkám. Jako chlapce si ho dovedu představit jako někoho, kdo by si zasloužil vymýt pusu mýdlem.
Situace se samozřejmě začala měnit po nástupu do Bradavic a zásadně pak když se dostal do "špatné" společnosti budoucích i současných Smrtijedů. Tehdy se teprve začal učit vybranému chování, rétorice, pravděpodobně se také cíleně odnaučil akcent jeho čtvrti a pomalu se z něj stal Severus Snape jak ho známe. Ta cesta k tomu ale nebyla jen tak ze dne na den a jistě si do teď musí občas dávat pozor na to, jak mluví. Stručně, narodil se v mudlovské dělnické čtvrti a ne v baráku plném čistokrevných, jako třeba Lucius nebo Sirius, aneb můžeš dostat holku z ulice, ale nedostaneš ulici z holky.
V tomto konkrétním případě šlo o vliv lektvaru, který byl směsí lektvaru pravdy a lektvaru k uvolnění zábran. Nemohl tedy ovládat to jak mluví, co říká nebo co dělá a z toho tu máme problesknutí jeho kořenů.

...

Heh. To je mi vývoj událostí. Severusova sprostá mluva byla pořádný šok.

Děkuji

Ani zdaleka ne tak velký, jak si myslíš. ;-)

(Ne) třeba se tím rozptylovat

:-D No, uvidíme, kam až bude Severus ochotný ve svém experimentu dojít. Myslím (nebo alespoň doufám) že se oba "výzkumy" nakonec sejdou v jednom bodě, v jedné posteli. :-D Dneska k tomu měli už pěkně blízko, i když zcela pod vědeckým vlivem lektvaru. A ani Severus se až zas tak necukal. I když je mi jasný, že mají před sebou ještě docela dlouhou cestu, jde jim to moc pěkně. A tobě taky. Díky moc :)

Děkuji

Tak on je velice ctižádostiví a chce mít všechno, nač si ukáže, takže jsem přesvědčena že dokáže udělat pro úspěch svého experimentu cokoliv. :-D Jistěže se necukal, on přece není frigidní panna. :-D

....

Tak nejvíce mě zasáhla sprostá mluva u Severuse, s tím jsem se snad v žádné povídce nesetkal, on vždy mluví jako kniha. Neville se svlékající - to musel být pohled pro bohy. Ještě, že má Snape na všechno logické vysvětlení - vědec jako cumel. I kdyby mu Neville řekl 100%, že ho miluje, tak by mu nevěřil :-)

Děkuji

:-D Já bych Nevův vzhled zase nepodceňovala, on je pěknej. Jistěže bere všechno logicky, vždyť je to taky zmijozel, kam by to dopracoval s city, že ano. :-D

Re: Děkuji

Nějaký odkaz, jak si představuje Nevilla by nebyl? Já si ho totiž pořád představuji jako ve filmu, a to byla hrůza.

Re: Re: Děkuji

V úvodu k povídce mám obrázek. Je to ve své podstatě je to Lewis a zároveň to není Lewis. Je to Neville a zároveň to není Nevilla. Ve své podtatě, z nedostatku jiných možností, bych si ho představila tak, jako je na tom obrázku. Jen můj Neville má delší vlasy stočené do prstýnků (proboha ne jako princezna až po ramena, prostě takoví nebelvírský odrost :-D) a trochu pihy na nose. Konstitucí je sice vysoký jako Severus (můj Severus nemá metr devadesát, jen tak mimochodem), ale měkce svalnatý. Prostě jako patnáctiletý kluk co má ještě trochu tvary malého chlapce, ale už se mu rýsuje přirozené svalstvo nevycvičené nějakým těžkým posilováním.
Ten obrázek v úvodu se mi líbí hlavně proto, že tam Neville drží v ruce rozkvetlou hůlku a sedí v knihovně, co by ale klidně při dobré vůli mohl být sklad přísad. :-D https://black-lana.webnode.cz/news/jak-je-dulezite-miti-nevilla-uvod/

Re: Re: Re: Děkuji

Fuj, skočilo mi tam špatné jméno, samozřejmě jsem to psala já.

.

Neví, pojď se potulit. Ty moje ubožátko... :D Opět to bylo excelentní. Je neuvěřitelné, kolik emocí stihnu při čtení prožívat zároveň. Takže Severus to přičítá hormonům? Kurnik. Asi budeš muset nechat ještě něco vybuchnout. :D Jsem strašně zvědavá, co máš ještě vymyšlené. Strááášně jsem si to užila. :)

Děkuji

Ty jednou dostaneš přes prsty. :-D Severus ve své podstatě Neville nechce, že ano, ale když už mu ho někdo vnucuje, tak už pak na něj nikdo jiný nesmí sahat. :-D Severus je nechutně racionální, budeme s tím muset něco udělat. :-D

Re: Děkuji

Moje řeč. Máš to pevně v rukou. :D

:)

Čítala som to už tradične v škole, takže som potom na každú stranu hádzala úsmevy :) A akosi mi ani tak nevadilo, že sedím v škole, takú pohodu to vytvorilo :D chudák Neville :) no, tomu sa teda podaril trapas poriadny :) Obaja nemajú chybu, nuž rozhodne zlepšujú náladu, dokonca aj (mierne) prípadne úplne vytočený Snape má rozhodne niečo do seba :D :D

Děkuji

Jak všichni čtou povídky ve škole, docela by mě zajímalo, jestli už jim někdy učitel/profesor koukl přes rameno a co na to pak říkal. :-D
Tuším že Nev má na trapasy tak nějak patentní společnost, protože jemu se stává nejvíce různých nehod. :-D

Re: Děkuji

Ja čítam cez voľne hodiny na ipade svojom :) na Vš pohoda

Přidat nový příspěvek